Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Becsület Napja
  2008-02-16 22:57:49, szombat
 
  A Becsület Napja

1945. február 11-én, 20 órakor 43 900 katona indult el a történelem egyik leghősiesebb vállalkozására.

A hónapok óta körülvett és ostromzár alatt tartott magyar főváros pesti részét ekkorra már elfoglalták a szovjet csapatok. A Budai Várba visszaszorult - magyar részről Hindy Iván, német részről Karl Pfeffer-Wildenbruch által vezetett - védősereg felélte élelmiszer-, és lőszertartalékait, utánpótlásvonalaikat már régen elvágták, a Budapest felmentésére tett német kísérletek kudarcba fulladtak. A védők választhattak: megadják magukat, vagy katonai esküjükhöz méltóan harcolva megpróbálnak eljutni a német vonalakig. Pfeffer-Wildenbruch ekkor szánja el magát a kitörésre. Szinte csak az utolsó pillanatban, február 11-én, 17 óra 50 perckor jelenti rádióján, az ostromzáron kívül állomásozó alakulatoknak a következőt: ,,Élelmiszerünket felhasználtuk, az utolsó töltényünk csőre töltve. Budapest védői választhatunk a kapituláció, vagy a harc nélküli lemészárlás közt. Az utolsó harcképes német részekkel, honvédekkel és nyilaskeresztesekkel együtt offenzív módon új harci, és ellátási bázist keresek. Február 11-én a sötétedés beálltával kitörök. Kérek felvételt Szomor-Máriahalom térségében."

Háromnegyed nyolckor Wildenbruch visszavonhatatlanul kiadta a parancsot a kitörésre. Az akció előkészítéseként egy német kommandó magyar segítséggel lefegyverezte a Széll Kálmán tér (mai Moszkva tér) orosz őrségét. 23 900 német katona (ebből 9 600 sebesült) és 20 000 magyar (2000 sebesült), szinte nehézfegyverek, és páncélosok nélkül indult meg a jelre. Egyes kutatók és túlélők szerint több jel arra utal, hogy a kitörés főbb irányait, és az első hullám időpontját elárulták, mert az első méterek után minden addigit felülmúló szovjet tüzérségi pergőtűz fogadta a Bécsi kapu téren a kitörőket. Itt és a Széll Kálmán téren óriási emberveszteségeket elszenvedve verekedték keresztül magukat, és a Budai hegyek irányába folytatták útjukat.

Budapest védelmében, és a kitörésben a magyar és a német hadseregen kívül résztvettek különböző önkéntes alakulatok is. Ezek közül az egyik legjelentősebb a Vannay-riadózászlóalj. Vezetője Vannay László 1938-ban részt vett Felvidéken a Rongyos gárda létrehozásában, majd Kárpátalján vívott gerillaharcot a magyar területekért. Önkéntes zászlóaljába mintegy 680-an léptek be, rengeteg volt köztük a 15-18 éves fiatal. Vannay az ostrom alatt, decemberben képezte ki, majd december 24-én be is vetették őket. Januárban és februárban óriási veszteségeket szenvedtek a heves budai harcokban, a kitörésre már csak 120-an indultak el, és csak egy páran érték el a német vonalakat. Parancsnokuk Vannay László a Kútvölgyben halt hősi halált. Szintén a kitörés alatt esett el az egykori Rongyos gárda másik legendás vezetője, az ostrom idején már 70 éves Prónay Pál, Lajtabánság egyik kikiáltója, kinek Sopront köszönhetjük.

A kitörő védőseregből mindösszesen 280-an érték el a 20-25 km-re levő német vonalakat. A többiek hősi halált haltak, fogságba estek, vagy - mint a magyarok közül néhányan - civil ruhába öltözve menekültek meg. A szovjet kézre került Budapesten tobzódtak a győztesek. Tömegesen erőszakolták meg és fosztották ki az ostrom alatt elgyötört, védtelen lakosságot. A hadikórházakban hátrahagyott, járóképtelen sebesülteket brutális kegyetlenséggel gyilkolták le. Az alagútban berendezett hadikórház betegeit lángszóróval égették el, a Budavári Palotában lévő kórházat pedig felgyújtották. Itt 800 magyar és német sebesült katona pusztult el. Több feljegyzés maradt arról is, hogy egyes sebesülteket kivonszoltak az udvarra, és lánctalpasokkal taposták őket halálra. Mindezek tudatában, egyesek még ma is nyilvánosan felszabadulásként nevezhetik, és ünnepelhetik Budapest elestét.

A kitörés mára a sötétséggel szembeni harc, a meg nem alkuvás, és az önfeláldozás szimbóluma lett azoknak az embereknek a szemében, akik ma, ebben a kifordított világban még őriznek valamit a régebbi korok harcosainak szemléletéből. 52 évnek kellett eltelnie, hogy először nyilvánosan is megemlékezést szervezzenek a kitörés hőseinek. 1997 februárjában a Magyar Nemzeti Arcvonal rendezte meg a Becsület Napja nevű emlékmenetet. A Clark Ádám térről a Budai Várig vezető útvonalon, mintegy 150-en vonultak fel, ekkor még csak az MNA tagjai és szimpatizánsai. A szónokok egyenként felsorolták a Budapest védelmében, és a kitörésben rész vett alakulatokat és fegyveres csapatokat (Magyar Királyi Honvédség, Wermacht, Waffen SS, Magyar Királyi Csendőrség, különböző önkéntes riadózászlóaljak, hungarista harccsoportok, és fegyveres civilek). Györkös István, az MNA vezetője kiemelte, hogy a kitörők serege legyőzte a feltétlen élni akarás ösztönét és ez által legyőzte a halált, amikor a szinte biztos pusztulást választották, de nem adták meg a sátáni vörös hordáknak magukat. A rendezvény teljes rendben, fegyelemben zajlott, óriási rendőri készültség mellett. Természetesen a balliberális média mocskolódásai nem maradhattak el. A szokásos jelzőket (fasiszta, náci, stb.) aggatták a megemlékezőkre. A hírek tele voltak ferdítésekkel, csúsztatásokkal, hazugságokkal. A Becsület napját szinte mindenhol kizárólag az SS-ről való megemlékezésként tüntették fel. A következő évek megemlékezésein résztvevők létszáma rohamosan nőtt. Egyre többen ismerték fel, hogy amit ötven éven keresztül tanítottak az iskolákban Budapest védőiről és Magyarország II. Világháborús szerepéről, nagyrészt hazugság. Budapest védői legyenek németek vagy magyarok, példa értékű hősök voltak. 1999. február 11-én már mintegy 2000-en hajtottak fejet. Németországból is érkeztek fiatalok, hogy tisztelegjenek a hősök emléke előtt. Többük nagyapja a mi fővárosunkat védve halt hősi halált.

A megemlékezés után zártkörű koncertet szerveztek az angyalföldi Viking Klubban, ahol egészséges értékrendszerű hazai és külföldi zenekarok léptek fel. A felvonulás közben a rohamrendőrök megemlékezők felé címzett bekiabálásaiból (,,Este megkapjátok, szét lesztek verve," stb.) sejteni lehetett, hogy valami készül. Este tízkor az ajtóban álló rendezőket félreállítva húsz rohamrendőr tört be az épületbe, majd gumibotjaikat használva törtek utat maguknak, és minden különösebb ok nélkül ütötték, akit értek. A bent lévő, mintegy ötszáz fiatal az első döbbenet után védekezni kezdett és megfutamodásra kényszerítette támadóit. Pár perc múlva óriási létszámú rendőri egységek lepték el a termet, könnygázt és más kényszerítőeszközöket használva az udvarra szorították a bent lévőket, majd válogatás nélkül elvittek harmincnyolc résztvevőt. Közülük hetet a február végi tárgyalásig előzetes letartóztatásban tartottak.

A magyarországi balliberális réteg az első megemlékezéstől kezdve gyűlölettel nézte azokat, akik a liberális dogmákat semmibe véve bátran adóztak saját hőseik emléke előtt. Folyamatosan keresték az okokat, amik alapján be lehetne tiltani a rendezvényt, de mivel ilyet még az általuk használt ,,alkotmány"-ban sem találtak, ezért kreálniuk kellett. A jelek arra utalnak, hogy a Viking Klubban előre kitervelt provokáció történt. A rohamrendőrök ok nélküli erőszakhasználatán kívül, a nagy létszámú rendőri erő (a tárgyaláson elhangzott, hogy több mint kétszázan vettek részt az akcióban, ennyi rendőrt lehetetlen pár percen belül a helyszínre rendelni), is ezt bizonyítja. Meg nem erősített információink alapján a rohamrendőrök rendezvény előtti eligazításán nemzetbiztonsági tisztek is részt vettek. Sajnálatos módon mindez Kövér László titkosszolgálati minisztersége idején történt. A balliberális média természetesen békésen igazoltatni szándékozó rendőröket megtámadó neonácikról, a Budai Várban trappoló SS csizmákról írt. A baloldali, kozmopolita szervezetek egymás után követelték a Becsület Napja betiltását, csak néhány jobboldali folyóirat írt tárgyilagosan az eseményről. A következő években, a Viking Klubban történtekre hivatkozva nem engedélyezték a Becsület Napja megtartását. Három év szünet után, 2003-tól a Vér és Becsület Kulturális Egyesület újra minden évben megrendezi a megemlékezést. A Budai Várban nem engedélyezték annak megtartását, így minden évben más helyszínt keresnek, aminek kilétét óvatosságból, csak pár nappal a rendezvény megtartása előtt hozzák nyilvánosságra. Ennek ellenére 2003-ban balliberális tüntetők csapata zavarta meg a méltóságteljes, fegyelmezett rendezvényt. Emlékezhetünk, hogy az önkényuralmi jelképeket is felmutató (vöröscsillag), csőcselék módjára viselkedő csoport (,,Nácik haza!" és ,,Hungaristák kifelé!") állított ki szegénységi bizonyítványt magáról.

Budapest védői a tradicionális világ utolsó bástyáinak egyikét védték a mindenbe beleivódó sötétségtől, és megalkuvás nélkül álltak szemben a bolsevizmus képében értük jövő halállal.

Európa hőseire emlékezni nemcsak hogy állampolgári joga, hanem kötelessége is azoknak, akik magukat nemzetinek, jobboldalinak, konzervatívnak nevezik. Mi, akik így gondolunk magunkra, a hősök példájából merítünk erőt a szellemileg mélyponton lévő világ bolsevizmusa és liberalizmusa által kitenyésztett embertípusával vívott mindennapi harcban.

Zagyva Gy. Gyula

http://www.sbd.hu/becsuletnapja.html

***********************

NEM FELEDJÜK HİSEINKET


Vannay László

/"rongyos parancsnok" a Nemzet Hadnagya!/

Tudom, hogy törpe minden szó a ,,rongyos gárda" hıstetteinek leírására,
mégis meg kell kísérelni, bármilyen nehéz is. Mondatokba kell foglalni,
közkinccsé kell tenni hıseink tetteit!
Nincs szükségünk idegen példaképekre, hisz a Mindenható akaratából
nemzetünk ebben a leggazdagabb! Hiszem, hogy lesz erınk és hitünk, hogy
hıseink mesterségesen elhalványított fényénél fogunk mi utódok gyújtani új
fényeket.
VANNAY LÁSZLÓ EGY OLYAN HAZÁJÁT FELTÉTEL NÉLKÜL SZOLGÁLÓ
HARCOS VOLT, AKI MINDIG OTT JELENT MEG FEGYVERREL A KEZÉBEN,
AHOL HAZÁJÁNAK LEGNAGYOBB SZÜKSÉGE VOLT RÁ!
Csupán néhány részletet említsünk hıstettei, bátor vállalkozásai sorából.
1938 - ban a felvidéki rongyos akciók során parancsot kapott Héjjas
Ivántól, hogy mielıtt Paloczi Horváth Lajos csapata a cseh betonerıdök lırésein át
azokat felrobbantja, szivárogjon át különítményeivel, a betonerıdök mögött 5 - 6
km - re lévı cseh gyalogsági tartalékok megzavarására. A pajtákban elszállásolt
cseh katonaságot éjszaka támadják meg!
Az ırök ártalmatlanításának kötélidegzető páratlan mestere Vannay volt.
Bajtársai mesélték, hogy megsajnált egy láthatóan a ,,cseh demokráciáért" hısi
halált halni cseppet sem kész, végsıkig szerencsétlen, olyan svejk formájú fiatal
ırszemet. A ragyogó hold fényében mellé sétált: ,,add csak ide fiam a fegyvered"
felszólításra az ır úgy megrettent, hogy átadta fegyverét!
Egyidıben a pajtákba dobált kézigránátok megtették a kívánt hatást! Az óriási
kavarodásban a Vannay - különítmény nem tudott mit kezdeni a fegyverüket
elszóró, magukat megadó sok cseh katonával.
A zsákmányolt fegyvereket Gyulai Molnár Ferenc csapata szedte össze és osztotta
szét a csehek ellen fellázadt ruszin felkelık között.
Gyulai Molnár Ferenc jól beszélt ruszinul, és a cseh távírópóznák rombolásán
kívül a ruszin népfelkelést is szervezte a cseh uralom ellen.
Kémeri Nagy Imre, Vannay László, Gyulai Molnár Ferenc, Páloczi
Horváth Lajos, Papp Sándor, Dénesfay Dinich Gyızı, Kassakürthy Pál és
Károly ,,rongyos" csapatai külön - külön, de Héjjas Iván zseniális terve szerint
akadályozták a felvidéki cseh csapatmozgást, hírközlést és felvidék kincseinek
Csehországba szállítását!
Vannay és a fenti ,,rongyos" parancsnokok gerilla - csapatai végig harcolva, az
üldözı csapatok győrőjébıl kitörve, pánikot és felfordulást hátrahagyva a cseh
csapatok soraiban 1938. okt. 18 - 21 között Oporeclavocnen térségében értek
lengyel területre.
- 2 -
Ahol Vannay szikár alakja megjelent, az bátorságot öntött a csüggedıkbe.
1939. jan. 6 - án az ismét magyar Munkács elleni támadáskor 30 km - re volt a
védelem elsı vonalát képezı Latorca - hídtól.
Mégis két órán belül a helyszínen volt ,,rongyos" csapatával. Irányította a cseh
támadókat felmorzsoló ellentámadást! A hivatalos Magyarország, a hadvezetés
béna maradt. A harcokban csupán egy határır szakasz vett részt a reguláris
oldalról, a gyızelmet Munkács és környékének föld alatti bajtársi közössége, a
civil rongyosok vívták ki, Vannay László vezetésével!
A KÁVÉHÁZI PLUTOKRATÁK, A NEMZET TESTÉN ÉLİSKÖDİ LIBERÁLIS -
KOZMOPOLITÁK, IDEGEN SZÍVŐEK, ÉS A MÁR AKKOR ÉLEDEZİ
PÁNEURÓPÁS ZAVARTAGYÚAK, MÁR AKKOR NEM BÍRTÁK ELVISELNI AZ
ANYAGI ÉRDEKTİL MENTES, A NEMZETÉRT ÉLİ, ÉS NEM A NEMZETBİL
ÉLİSKÖDİ TISZTA JELLEMEKET!!
Kémeri Nagy Imre elleni vádaskodáshoz hasonlóan Vannay ellen is elindult
a lejárató kampány. Már a felvidéki harcok elıtt 1932. júl. 22 - én a hadbíróság
lefokozta! İ nem csüggedt el soha!! Fájó szívvel, de töretlen vasakarattal dolgozik
a Nemzetért a Keleti Arcvonal Bajtársi Szövetségében!
Amikor a Budapest körüli védmőveket a szovjet - bolsevik vörös hordák
győrője fenyegeti, ismét az elsı sorokban harcolnak a ,,rongyosok"! Az európai
civilizáció védıbástyájának tragikus hısi sorsa vár Budapestre!
Vannay 1944 októberében a Keleti Arcvonal Bajtársi Szövetség tagjaiból és
más civil fiatalokból önkéntes rohamzászlóaljat szervez. Ez a zászlóalj védte
Budapest erıd legexponáltabb helyeit.
Lefokozása óta rangjelzést nem volt hajlandó egyenruhájára felvarrni. Joggal
állította, hogy ı a Nemzet hadnagya!
FELTÉTEL NÉLKÜL SZOLGÁLJA NEMZETÉT, IRÁNYTŐJE MAGYAR
LELKÉNEK BELSİ PARANCSA!!
Vannay zseniális katonai szervezı, elsı a támadásban, utolsó a
visszavonulásban! Ellenségei vádolják, támadják! Felrójják, hogy a szentkirályi
utcai zsidó élelmiszer raktárat kiürítette, és a libamájat, kóser pálinkát
szétosztotta az elsı vonalakban harcoló bajtársai között.
Itt a harcok során ismét segítıje a régi ,,rongyos" bajtárs, Gyulai Molnár Ferenc, a
Vannay különítmény elhárító részlegét vezette!
Ruszin bajtársak segítségével Szekeres százados támadó csapatok között
ellenpropagandát szervezett. 1945. febr. 11 - én este 8.00 órakor indult meg a
kitörés! A Vannay megfogyatkozott különítmény most is az élen haladt! A Posta -
palota elleni sikeres rohamuk tette lehetıvé a kijutást az ostromgyőrő elsı övébıl
a János Kórház, Hővösvölgy irányába.
ROHAMCSAPATA ÉLÉN, VALAHOL KÚTVÖLGY TÉRSÉGÉBEN FEGYVERREL
A KEZÉBEN ESETT EL VANNAY LÁSZLÓ, A NEMZET HADNAGYA!
FELEDÉSBE NEM MERÜLHET NEVE, HİSKÉNT ÉLT ÉS HİSKÉNT HALT!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nemzetbiztonsági, letartóztatásban, rohamzászlóaljat, ellenpropagandát, visszavonulásban, különítményeivel, riadózászlóaljak, előkészítéseként, titkosszolgálati, megemlékezésként, megfogyatkozott, megemlékezéstől, élelmiszerünket, kegyetlenséggel, megemlékezésein, lánctalpasokkal, hadikórházakban, csúsztatásokkal, bekiabálásaiból, embertípusával, legexponáltabb, németországból, értékrendszerű, méltóságteljes, kényszerítette, konzervatívnak, megfutamodásra, oporeclavocnen, megemlékezőkre, nehézfegyverek, szimpatizánsai, létrehozásában, vállalkozására, riadózászlóalj, tisztelegjenek, elhalványított, történelem egyik, szovjet csapatok, védők választhattak, német vonalakig, utolsó pillanatban, ostromzáron kívül, utolsó töltényünk, harc nélküli, utolsó harcképes, sötétedés beálltával, akció előkészítéseként, német kommandó, kitörés főbb, első hullám, első méterek, német hadseregen, Becsület Napja, Budai Várba, Hindy Iván, Karl Pfeffer-Wildenbruch, Széll Kálmán, Vezetője Vannay László, Parancsnokuk Vannay László, Prónay Pál, Budavári Palotában, Magyar Nemzeti Arcvonal, Clark Ádám, Budai Várig, Magyar Királyi Honvédség, Waffen SS, Magyar Királyi Csendőrség, Györkös István, Magyarország II, Viking Klubban, Kövér László, Budai Várban, Becsület Kulturális Egyesület, Zagyva Gy, FELEDJÜK Hİ, Vannay László, Nemzet Hadnagya, VANNAY LÁSZLÓ EGY OLYAN HAZÁJÁT FELTÉTEL NÉLKÜL SZOLGÁLÓ, HARCOS VOLT, MINDIG OTT JELENT MEG FEGYVERREL KEZÉBEN, AHOL HAZÁJÁNAK LEGNAGYOBB SZÜKSÉGE VOLT RÁ, Paloczi Horváth Lajos, Gyulai Molnár Ferenc, Kémeri Nagy Imre, Horváth Lajos, Papp Sándor, Dénesfay Dinich Gyı, Kassakürthy Pál, Héjjas Iván, Ahol Vannay, KÁVÉHÁZI PLUTOKRATÁK, NEMZET TESTÉN ÉLİ, IDEGEN SZÍVŐEK, AKKOR ÉLEDEZİ, PÁNEURÓPÁS ZAVARTAGYÚAK, AKKOR NEM BÍRTÁK ELVISELNI AZ, ANYAGI ÉRDEKTİ, NEMZETÉRT ÉLİ, TISZTA JELLEMEKET, Keleti Arcvonal Bajtársi Szövetségében, Keleti Arcvonal Bajtársi Szövetség, FELTÉTEL NÉLKÜL SZOLGÁLJA NEMZETÉT, IRÁNYTŐJE MAGYAR, LELKÉNEK BELSİ, János Kórház, ROHAMCSAPATA ÉLÉN, VALAHOL KÚTVÖLGY TÉRSÉGÉBEN FEGYVERREL, KEZÉBEN ESETT EL VANNAY LÁSZLÓ, NEMZET HADNAGYA, FELEDÉSBE NEM MERÜLHET NEVE, SKÉNT ÉLT ÉS Hİ, SKÉNT HALT,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nevem  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Fekete István - Akác  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Albert Einstein gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szívem  Leonardo da Vinci gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Leonardo da Vinci gondolata  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Png csokor  Hazára minden embernek szükség...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png kutya  Png telefon  Fehér virág  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Zilahy Lajos gondolata  Alázat  Adakozás  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Szívem  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Radikális szeretet  Elköszönt  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Az engedelmesség miért nem vál...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nagyon különös  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Elköszönt  Kellemes délutánt kívánok  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Hazára minden embernek szükség...  Mai harmónia kártyám  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Reggel van  Jó éjszakát  Hazára minden embernek szükség...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Erdőn  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Png fotel  Szívem tiéd  Alázat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Png kislány  Zilahy Lajos gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png cica  Fekete István - Akác  Alázat  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
történelem egyik, szovjet csapatok, védők választhattak, német vonalakig, utolsó pillanatban, ostromzáron kívül, utolsó töltényünk, harc nélküli, utolsó harcképes, sötétedés beálltával, akció előkészítéseként, német kommandó, kitörés főbb, első hullám, első méterek, német hadseregen, egyik legjelentősebb, magyar területekért, 15-18 éves, ostrom alatt, heves budai, páran érték, német vonalakat, kitörés alatt, egykori Rongyos, ostrom idején, kitörő védőseregből, 20-25 km-re, többiek hősi, magyarok közül, szovjet kézre, hadikórházakban hátrahagyott, alagútban berendezett, kitörés mára, sötétséggel szembeni, önfeláldozás szimbóluma, kifordított világban, régebbi korok, kitörés hőseinek, szónokok egyenként, kitörésben rész, kitörők serege, feltétlen élni, szinte biztos, sátáni vörös, rendezvény teljes, balliberális média, szokásos jelzőket, hírek tele, következő évek, iskolákban Budapest, hősök emléke, megemlékezés után, angyalföldi Viking, felvonulás közben, rohamrendőrök megemlékezők, ajtóban álló, bent lévő, első döbbenet, udvarra szorították, bent lévőket, február végi, magyarországi balliberális, első megemlékezéstől, liberális dogmákat, általuk használt, jelek arra, nagy létszámú, tárgyaláson elhangzott, helyszínre rendelni, rohamrendőrök rendezvény, következő években, rendezvény megtartása, önkényuralmi jelképeket, tradicionális világ, mindenbe beleivódó, bolsevizmus képében, hősök példájából, szellemileg mélyponton, felvidéki rongyos, cseh betoner&#305, pajtákban elszállásolt, ragyogó hold, pajtákba dobált, kívánt hatást, zsákmányolt fegyvereket, csehek ellen, cseh távírópóznák, ruszin népfelkelést, cseh uralom, felvidéki cseh, fenti &#8222, bátorságot öntött, ismét magyar, helyszínen volt, hivatalos Magyarország, harcokban csupán, lejárató kampány, felvidéki harcok, szovjet &#8211, zászlóalj védte, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.